Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Τρία Πηγάδια - Να πόσο κοστίζει στον Δήμο η επισκευή,ανάδειξη και προστασία του μνημείου!

Εστιάστε στο νούμερο 24.....από την εφημερίδα "ΜΥΚΟΝΙΑΤΗΣ"..




Κι εδώ σε μεγέθυνση....


Συμπέρασμα:

1.Τα Τρία Πηγάδια είναι μνημείο, όχι μόνο κατά την νομοθεσία, κατά την λογική και κατά τον Αρχαιολόγο Παναγιώτη Χατζηδάκη, αλλά και κατά την ίδια την Δημοτική Αρχή. Πώς λοιπόν ενοικιάζεται "μνημειακό συγκρότητα" σε ιδιώτη?? Αν είναι να πάω να νοικιάσω την Παραπορτιανή να κόβω και εισιτήριο!

2. Μας δουλεύουν και μας κλέβουν τα δημοτικά έσοδα και μετά τα κλεμένα τα δικαιολογούν φουσκώνοντας τους λογαριασμούς των έργων του τεχνικού προγράμματος, οι μαιτρ της παρατυπίας. Ας βρεθεί ένας να μου πει πώς στο καλό ξοδεύτηκαν 30.000 ευρώ για τα Τρία Πηγάδια!!!

Ερώτημα:

Ο Μάρτης πλησιάζει και τότε οι ιδιοκτήτες του Άστρα θα αρχίσουν πάλι την ετήσια απόπειρα κατάργησης του μνημείου. Θα τους αφήσουμε και πάλι??

Οι Μυκονιάτες είμαστε οι κυριάρχοι της πολιτιστικής μας περιουσίας, όχι οι ιδιοκτήτες μπαρ, ούτε οι διαχειριστές του Δήμου μας.

Εμείς ορίζουμε την τύχη των μνημείων μας. Αν συνεχίσουμε να αδιαφορούμε, αυτοί θα συνεχίσουν να το καταπατάνε, να το αλλοιώνουν και να διαγράφουν σταδιακά από την μνήμη μας.

Αν εμείς ενδιαφερθούμε, με δυναμική και αποφασιστικότητα, και οι διαχειριστές του Δήμου και οι ιδιοκτήτες του μπαρ θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν.

(ΣΗΜΕΡΙΩΣΗ: Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2009, έπρεπε να υλοποιηθεί μέσα στο 2010, ωστόσο το ποσό που έχει προβλεφθεί για τα Τρία Πηγάδια, δεν έχει ξοδευτεί ακόμα. Είμαστε περίεργοι να μάθουμε, τι τρόπους θα βρουν να καλύψουν έξοδα αξίας 30.000 ευρώ για αυτό το μνημείο. Όπως καταλαβαίνετε, ότι περισσέψει από τα προβλεπόμενα έξοδα, είτε είναι 1.000 ευρώ είτε είναι 25.000 ευρώ σίγουρα δεν θα παραμείνει στα ταμεία του Δήμου.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου