Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η πλασική σακούλα πρόφαση για να μην ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα της Μυκόνου?

Πολύς ντόρος έχει γίνει γύρω από την χρήση ή όχι της πλαστικής σακκούλας το τελευταίο διάστημα!

Αντιμετωπίζεται δε το ζήτημα αυτό, από εκείνους που το ξεκίνησαν, σαν να αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου...λες και αυτό αποτελεί το κορυφαίο πρόβλημα της Μυκόνου και των Μυκονιατών!

Θα δανειστώ τον σχολιασμό του Αριστείδη Ρωμανού, το οποίο θεωρώ πολύ εύστοχο!

"Αφού η Μύκονος δεν θέλει να απαλλαγεί από τους άλλους σοβαρούς ρυπαντές που καλύπτονται από ισχυρούς οικονομικο-διοικητικο-δικαστικο-πολιτικούς προστάτες, τουλάχιστον ας απαλλαγεί από τις πλαστικές σακκούλες.Μπορεί να ακολουθήσουν οι πλαστικές καρέκλες! Είναι ίσως μια καλή αρχή."

Μην με παρεξηγείτε, δεν είμαι υπέρμαχος της πλαστικής σακούλας. Κάθε άλλο! Θεωρώ ότι είναι μία σοβαρή πηγή μόλυνσης του περιβάλλοντος, ωστόσο θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, την καθαριότητα και τον πολιτισμό τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αυτό που με προβληματίζει δεν είναι η προώθηση αυτής καθεαυτής της ιδέας για κατάργηση της πλαστικής σακούλας, αλλά ο τρόπος με τον οποίο προωθείται και από τους ανθρώπους από τους οποίους προωθείται.

Όλη αυτή η μανιώδης προσπάθεια για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, μου θυμίζει τις κρατικές διαφημίσεις εναντίον του καπνίσματος και την κατάργηση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους!

Ναι σύμφωνοι, το κάπνισμα και η πλαστική σακούλα δεν κάνουν καλό, αλλά η μείωση μισθών και συντάξεων θα στείλει περισσότερους στην αυτοκτονία από ότι το κάπνισμα και το κάψιμο των σκουπιδιών προκαλεί πολύ μεγαλύτερη μόλυνση στο περιβάλλον μας, στον αέρα που αναπνέουμε, στο νερό που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας, στα τρόφιμα που τρώμε από την γη μας και στα ζώα που τρώμε που προηγουμένως έχουν τραφεί με τροφές μολυσμένες από τον δηλητηριασμένο αέρα και το νερό, από ότι θα μπορούσαν μαζί εκατοντάδες τόνοι πλαστικών σακουλών.

Οπότε δεν νομίζω ότι μπορεί να μας πείσει κανένας, ότι αυτοί που συντηρούν στην κορυφή της επικαιρότητας την κουβέντα  για την πλαστική σακούλα, ενδιαφέρονται πράγματι για το περιβάλλον ή για την υγεία μας!

Δεν γνωρίζω αν ο ντόρος γύρω από την πλαστική σακούλα αποσκοπεί στο να μας αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά σημαντικά ζητήματα που θα έπρεπε να απασχολούν τους Μυκονιάτες και δη τους Δημοτικούς Συμβούλους, ή θέλουν με αυτόν τον τρόπο να καλύψουν την αδυναμία τους να επιλύσουν τα σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα που μας απασχολούν όλους.

Πάντως ότι κι από τα δύο συμβαίνει, θα συνιστούσα, να καθίσουν και να μελετήσουν πώς μπορούν να καταφέρουν να λειτουργήσει αποδοτικά η ανακύκλωση στην Μύκονο και ταυτόχρονα να φροντίσουν να μην ξανακαεί ποτέ σκουπίδι στην Μύκονο!

Ισως αν έβαζαν την ενέργεια τους στα ουσιώδη ζητήματα να παρουσιαζόταν πρόοδος στην επίλυσή τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου