Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Oι Πολεοδόμοι Σύρου, τα "Μαύρα Ταμεία" της SIEMENS και οι μίζες για τα Γερμανικά υποβρύχια να πληρώσουν για την σωτηρία της οικονομίας!!!

Την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση αναζητά τα μέτρα και τις πολιτικές που θα βγάλουν την Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο, το blog μας προτείνει την σύσταση κοινωφελούς ιδρύματος, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα την πολεοδομία Σύρου και παράρτημα το "Νάμμος" της Μυκόνου και την συμμετοχή όσων εισέπραξαν τα 35 εκατομμύρια ευρώ από τα "μαύρα ταμεία" της SIEMENS και τα 83 εκατομμύρια ευρώ για την σύμβαση των 3 + 1 υποβρυχίων, με σκοπό α) την σωτηρία της ελληνικής οικονομίας και β) την απαλλαγή του ελληνικού λαού και ειδικότερα των μεσαίων και χαμηλόμισθων τάξεων από τα εξαντλητικά φορολογικά μέτρα και τις περικοπές μισθών και συντάξεων στις οποίες προέβη η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο "Πρώτο Θέμα" στις 11 Απριλίου 2010 λοιπόν, από "τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Σώμα Επιθεωρητών, στους προσωπικούς λογαριασμούς του διευθυντή της Πολεοδομίας Σύρου κ. Δημήτρη Μπουντούρη και του αναπληρωτή διευθυντή κ. Κυριάκου Δικτυόπουλου εντοπίστηκαν χρηματικά ποσά 610.000 ευρώ και 1.563.000 ευρώ αντίστοιχα καθώς και πλήθος ακίνητων περιουσιακών στοιχείων στην περίπτωση του διευθυντή της Πολεοδομίας".

Ο διευθυντής υποστηρίζει ότι όλα αποκτήθηκαν νόμιμα και αποτελούν το αποτέλεσμα κόπων 30 χρόνων. Υποστηρίζει επίσης, στο ίδιο δημοσίευμα πάντα, ο διευθυντής ότι την ακίνητη περιουσία την έχει αποκτήσει από το 1985 και το 1986.

Το θέμα έχει πάρει τον δρόμο του και οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Ωστόσο σε περίοδο οικονομικής κρίσης όπου η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, όπου τα φορολογικά μέτρα ολοένα πιο αιχμηρά στρέφονται εναντίον των μεσαίων και χαμηλόμισθων και οι περικοπές στους μισθούς συνέχιζονται αμείωτα, εύλογα αναρωτιέται κανείς αν τελικά αυτή η πολιτική σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας είναι η σωστή, την στιγμή που υπάρχουν υψηλόβαθμα στελέχη στην δημόσια διοίκηση με υπέρογκα ποσά σε προσωπικούς λογαριασμούς.

Πριν προβεί το Ελληνικό κράτος σε αυτό το κύμα φορολογήσεων και περικοπών εναντίον των πολιτών, έχει φροντίσει να "περικόψει" τις περιπτώσεις παράνομων και 'κάτω-από-το-τραπέζι' πληρωμών στους υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης προκειμένου να 'εξυπηρετούν' όχι φυσικά τον απλό πολίτη αλλά όσους μπορούν να πληρώσουν για τις ακριβές τους υπηρεσίες?

Πριν προβεί το Ελληνικό κράτος σε αυτήν την πρωτοφανή φορολογική επίθεση εναντίον του συνόλου των Ελλήνων πολιτών - που ουσιαστικά το συντηρεί ώστε να μην έχει χρεωκοπήσει ακόμα - έχει φροντίσει να φορολογήσει - αν όχι να τιμωρήσει δια προστίμων και άλλων ποινών - όλους εκείνους που πλουτίζουν χρησιμοποιώντας την εξουσία που τους έχει δώσει το κράτος με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται υπέρογκα ποσά από την αγορά που θα τόνωναν την οικονομία?

Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από την αποκάλυψη του σκανδάλου με τα αποκαλούμενα "μαύρα ταμεία" της SIEMENS. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΣΚΑΙ," Η ελληνική Δικαιοσύνη γνωρίζει ότι από το 1998 έως το 2005 δόθηκαν 14 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον γερμανό διαχειριστή των μαύρων ταμείων Ράϊνχαρντ Σίκατσεκ, στην Ελλάδα εισέρευσαν συνολικά περίπου 35 εκατομμύρια" για παράνομες πληρωμές στελεχών προκειμένου να προχωρήσει σε ευνοϊκές για την SIEMENS συμφωνίες. Από αυτά τα χρήματα δεν φορολογήθηκε ούτε ένα ευρώ! Παρόλα αυτά όμως το ελληνικό κράτος έχει την απαίτηση από τον έλληνα φορολογούμενο να ευαισθητοποιηθεί για την σωτηρία της οικονομίας μας και να αποδεχθεί ειρηνικά τα καταστροφικά μέτρα που εξαγγέλει μέρα με την μέρα η Ελληνική κυβέρνηση.


Πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε άλλο ένα οικονομικό σκάνδαλο μεγατόνων, σύμφωνα με το οποίο το συνολικό ποσό των 83 εκατομμυρίων ευρώ εισπράχθηκε παρανόμως και 'κάτω-από-το-τραπέζι' στην χώρα μας ως προμήθεια για την σύμβαση του 1,8 δισ. ευρώ, ανάμεσα στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας και τις γερμανικές εταιρίες Ferrostaal και HDW (διαβάστε την είδηση εδώ). Φορολογήστε αυτά τα τα ιλιγγιώδη ποσά, τιμωρήστε όσους έκλεψαν την ελληνική οικονομία παραδειγματικά και μετά απαιτήστε από τους Έλληνες φορολογούμενους τις θυσίες που απαιτείτε.



Πώς το Ελληνικό κράτος περιμένει να ορθοπηδήσει η οικονομία και πώς η Ελληνική κυβέρνηση προωθεί το σχέδιο διάσωσης της οικονομίας χωρίς να φορολογεί, δηλαδή χωρίς να εισπράττει το μερίδιο της που προβλέπει ο νόμος από εκείνους που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα κέρδη και μάλιστα παρανόμως???

Πώς μετά ο μέσος έλληνας φορολουγούμενος να κληθεί να κάνει πράξη το περίφημο "για την πατρίδα μου και την συνταξή μου ακόμα να δώσω" του κ. Γ.Παπανδρέου?

Η δημόσια διοίκηση του ελληνικού κράτους χρειάζεται κάθαρση προκειμένου να μπορέσει να εφαρμοστεί επιτυχώς οποιοδήποτε πλάνο διάσωσης.

Όταν τέτοια ιλιγγιώδη ποσά εισρέουν στην χώρα μας χωρίς όμως να τροφοδοτούν την ελληνική οικονομία και το ελληνικό κράτος αλλά να παραμένουν κλειδωμένα σε λογαρισμούς του εξωτερικού η ελληνική οικονομία πλήττεται βαρύτατα. Σε αυτά τα χρήματα πρωτίστως οφείλει η ελληνική κυβέρνηση να 'βάλει' χέρι και να εισπράξει το ποσοστό που προβλέπει ο νόμος και μετά να ζητήσει θυσίες από τον απλό πολίτη.

Όταν λοιπόν το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να εντοπίσει τις μίζες και τις παράνομες πληρωμές συνολικής αξίας μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία μόνο χρόνια που έχουν εισρεύσει στην χώρα μας και η επιστροφή των οποίων θα ενίσχυε σημαντικά την ελληνική οικονομία, τότε το ελληνικό κράτος δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει τέτοια εξαντλητικά φορολογικά μέτρα και να κάνει περικοπές στους μισθούς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Χωρίς την σωστή εφραρμογή των νόμων στις κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής αυτών των υπέρογκων ποσών, το κράτος νομιμοποιεί την αντίδραση και την μη-συμμόρφωση του πολίτη απέναντι στα φορολογικά μέτρα που λαμβάνονται εναντίον του.

Ακόμη έτσι ο πολίτης νομιμοποιειται να απαιτεί από το κράτος να αναζητήσει την σωτηρία της οικονομίας στην είσπραξη φόρων από τις υπέρογκες παράνομες πληρωμές οι οποίες ενδεχομένως συνολικά να αρκούν για να μην πληρώσουμε κανένα καινούργιο φόρο και να μην γίνει καμία περικοπη σε μισθούς και συντάξεις!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου