Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πρέπει να λειτουργούν με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της Μυκόνου και των Μυκονιατών!!!

Είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανής η ανάγκη ανανέωσης των προσώπων που αποτελούν το Δημοτικό Συμβούλιο με άτομα νέα στην πολιτική σκηνή, που θα ενδιαφέρονται αληθινά για την Μύκονο κι όχι για την θέση ή την προσωπική προβολή που αυτή τους παρέχει.

Είναι λοιπόν φανερή κι επιτακτική η ανάγκη απόσυρσης των παλιών, σκουριασμένων από την φθορά της εξουσίας Δημοτικών Συμβούλων που πολλάκις έχουν αποδείξει την α-χρησιμότητά τους για τον τόπο και η είσοδος νέων προσώπων που θα έχουν την πολιτική βούληση να πράξουν επιτέλους τα αυτονόητα και να προχωρήσουν και μερικά βήματα παρακάτω θέτοντας στόχους για την κοινωνία μας, την τουριστική μας ταυτότητα, την παιδεία μας, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των νέων και πολλά ακόμα που πιθανόν να χρειαζόταν μέρες να γράφουμε και να συζητάμε για αυτά.

Όσο εύκολα οι περισσότεροι αναγνωρίζουν αυτήν την ανάγκη ανανέωσης σε πρόσωπα, τόσο πιο δύσκολα αντιλαμβάνονται ότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι ωφέλιμο για τον τόπο. Δεν είναι τα νέα πρόσωπα αυτά καθ' εαυτά που θα καταστήσουν ένα νέο σε πρόσωπα Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεσματικό και ωφέλιμο. Αντίθετα αυτό που μπορεί να κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο συνολικά και τον κάθε Δημοτικό Σύμβουλο ξεχωριστά να είναι χρήσιμος για τον τόπο, ανεξαρτήτου ηλικίας ή κοινωνικής θέσης, είναι να αποφασίζει κατά συνείδηση...η μάλλον ακόμα καλύτερα να αποφασίζει και να ψηφίζει στα Δημοτικά Συμβούλια όχι μόνο κατά συνείδηση, αλλά κατά Μυκονιάτικη συνείδηση!! Αυτή είναι η αρχική και κύρια προυπόθεση για να λαμβάνονται αποφάσεις που ωφελούν αντί να βλάπτουν τον τόπο.

Αν το σκεφτείτε προσεκτικά θα δείτε ότι αυτός είναι ο λόγος που παίρνονται αποφάσεις, όπως παράδειγμα η απόφαση να φύγουν τα ψαράδικα από το Γιαλό και στην θέση τους να έρθουν τα γιώτ και τα σκάφη. Είναι συμφέρουσα για την Μύκονο αυτή η εικόνα? Αν, πιστεύετε πως όχι όπως κι εγώ και όπως κι οι περισσότεροι Μυκονιάτες πιστεύω, πώς γίνεται να πέρασε μια τέτοια απόφαση? Η απάντηση είναι απλή κατά την γνώμη μου...κανένας από όσους ψήφισαν υπέρ αυτής της απόφασης δεν το έκαναν συνειδητά σκεπτόμενοι για το συμφέρον της Μυκόνου. Περισσότερο κατανοητό είναι να το έκαναν καθοδηγούμενοι και παρασυρόμενοι από τον Δήμαρχο Βερώνη, παρά να το έκαναν πεπεισμένοι ότι υπερψηφίζοντας αυτήν την απόφαση αντιπροσώπευαν τις επιθυμίες των Μυκονιατών και λειτουργούσαν για το συμφέρον της Μυκόνου..μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο να ισχύει κάτι τέτοιο.

Ερχόμαστε λοιπόν στο ερώτημα..όταν ένας Δημοτικός Σύμβουλος ανήκει στον επιτύχοντα συνδυασμό, μπορεί να λειτουργεί συνειδητά για το συμφέρον του τόπου του ή είναι δέσμιος του εκάστοτε Δημάρχου που ούτως ή άλλως του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί στην θέση του Δημοτικού Συμβούλου?? Έχουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι την ελευθερία να αποφασίζουν ποιό είναι το συμφέρον του τόπου σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια, ή είναι υποχρεωμένοι να υιοθετούν τα κριτήρια του Δημάρχου ή του αρχηγού του συνδυασμού του?? Η κυριαρχία του Βερώνη στα πολιτικά πράγματα του τόπου για περίπου μία εικοσαετία έδειξε ότι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν περισσότερο υπάκουη απέναντί του από ότι θα ήταν και το καλύτερα εκπαιδευμένο κουτάβι...γεγονός που καταρρίπτει οποιαδήποτε υπόνοια για κατά συνείδηση λήψη αποφάσεων απο τον κάθε Δημοτικό Σύμβουλο ατομικά στην εικοσαετία αυτή.

Ποιό είναι λοιπόν το ζητούμενο από κάθε Δημοτικό Σύμβουλο?? Το ζητούμενο είναι να φανουν χρήσιμοι στον τόπο μας! Πώς θα φανούν χρήσιμοι κι ωφέλιμοι? Για να φανούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ωφέλιμοι για τον τόπο πρέπει η κάθε φωνή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να είναι ακέραιη κι όχι να υποβαθμίζεται από απειλές, εκφοβισμούς, ούτε να εξαγοράζεται με τάματα για λαγούς και πετραχείλια. Πρέπει η κάθε φωνή να είναι συνειδητή κι όχι να χειραγωγείται, να φιμώνεται και να καθοδηγείται σε αποφάσεις που εναντιώνονται το συμφέρον των Μυκονιατών προκειμένου να ξεπληρώνει ο εκάστοτε Δήμαρχος χρωστούμενα γραμμάτια σε επιχειρηματίες, χρηματοδότες, βουλευτές και υπουργούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου