Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ενεργή συμμετοχή των Μυκονιατών στις αποφάσεις που ρυθμίζουν το παρόν και το μέλλον της Μυκόνου

Είσαστε Δημοκράτες? Προάγετε την Δημοκρατία και την ενεργή συμμετοχή των Δημοτών στα κοινά?

Τότε ενισχύσετε τους θεσμούς της αληθινής Δημοκρατίας, όπου οι Δημότες αποφασίζουν για τα θέματα που τους αφορούν οι ίδιοι κι όχι τα υποτακτικά φερέφωνα του επιτύχοντος συνδυασμού.

Ενισχύσετε τους θεσμούς της Άμεσης Δημοκρατίας. Στήσετε κάλπες μέσα στο Δημαρχείο, στο σχολείο, ακόμα και στου Μαδούπα και καλέστε τους Δημότες να αποφασίσουν εκείνοι τι θέλουν!



Να ζητήσουμε Δημοψήφισμα για τα καϊκια στον Γιαλό, για το παρκάρισμα στην παραλία και για κάθε υπόθεση που αφορά την εικόνα του νησιού άρα και όλους τους Μυκονιάτες. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν δείξει ότι δεν μπορούν να πάρουν το βάρος της ευθύνης για την Μύκονο. Εκεί δεν αποφασίζουν με βάση το συμφέρον του τόπου, όπως φαίνεται από τις κατά καιρούς αποφάσεις του Δ.Σ., αλλά με βάση τις επιθυμίες του εκάστοτε Δημάρχου. Αν ο Δήμαρχος στραβά αρμενίζει, δεν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας. Την πατήσαμε ομαδικώς όπως την πατάμε χρόνια τώρα.

Στην Κηφισιά ήδη τέτοιες πρωτοβουλίες Άμεσης Δημοκρατίας έχουν δρομολογηθεί και πραγματοποιηθεί εντός των ισχύουσων πολιτικών δομών.

"Αυτό το απλό στην εφαρμογή, αλλά πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα πολιτικό πείραμα, στην ουσία προτείνει ένα συμπληρωματικό τρόπο κοινωνικής οργάνωσης εντός της τοπικής αυτοδιοίκησης, δίνοντας την δυνατότητα στους πολίτες να αποφασίζουν..."

Πηγή: http://press-gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_6680.html

Θέλουμε συμμετοχή στα κοινά, ειδικά σε θέματα που αφορούν όλους τους Μυκονιάτες και δεν πρόκειται για αποφάσεις τεχνικού χαρακτήρα ή λειτουργίας του Δήμου, ποιός θα προσληφθεί για την τάδε δουλεία, ποιός θα μπει στην τάδε θέση, ποιός θα πάρει άδεια για την τάδε επιχείρηση κτλ.

Αυτά δεν αφορούν συλλογικά τον τόπο. Όμως όταν απαγορεύεις τα καϊκια από το μωλαράκι και την παραλία του Γιαλού για να το μετατρέψεις σε πάρκινγκ για γιωτ και αυτοκίνητα, τότε εκτός ότι είσαι για πολλές φάπες, οφείλουμε να αναλάβουμε οι ίδιοι οι Μυκονιάτες την ευθύνη για την Μύκονο και να αυτο-οργανωθούμε μήπως και σώσουμε τίποτα.

Η ανάγκη για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες γίνεται επιτακτικότερη από την στιγμή που δεν έχετε την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθείτε, κι εφόσν δεν έρχονται 5 Μυκονιάτες να σας πετάξουν από το μπαλκόνι της Δημαρχίας, όπως εσείς πετάξατε με διοικητική απόφαση το σήμα κατατεθέν του Γιαλού στα σκουπίδια, τουλάχιστον ας διεκδικήσουμε κι ας απαιτήσουμε το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε με τοπικά Δημοψηφίσματα για τα μεγάλα και κρίσιμα θέματα της Μυκόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου