Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Να ξαναγίνει η χώρα της Μυκόνου στολίδι!

Όταν θέλεις να έχεις τον τόπο σου άψογο και στολίδι από όλες τις απόψεις, τέτοιες εικόνες δεν είναι ανεκτές ούτε για ένα δευτερόλεπτο.


Στοίβες τα σκουπίδια σχηματίζουν κάθε πρωί στην χώρα στους πλέον πολυσύχναστους δρόμους! Καμία οργάνωση και κανένας απολύτως συντονισμός ως προς την αποκομιδή και την συγκομιδή των απορριμάτων μεταξύ επιχειρηματιών και Δήμου.


Η Μύκονος πρέπει να είναι τόσο καθαρή που να ντρέπεται ο κάθε ένας από εμάς να πετάξει το παραμικρό οπουδήποτε αλλού εκτός από κάδους απορριμάτων. Πρώτα λοιπόν πρέπει να γεμίσει η χώρα με καλαίσθητους και διακριτικούς κάδους σε σημεία όπου δεν ενοχλούνται τα μαγαζιά και γενικότερα δεν παρεμποδίζεται η τουριστική κίνηση.

Επίσης θα πρέπει να δούμε και το θέμα που μας έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια με τους γύφτους και την ζητιανιά σε κεντρικά σημεία της χώρας.

Αυτοί οι άνθρωποι μυρίστηκαν χρήμα και θέλουν να κάνουν και στην Μύκονο αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα από κάθε άλλον...να προκαλούν την λύπηση και τον οίκτο του περαστικού προκειμένου να του αποσπούν χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπει η Μύκονος οι επισκέπτες της να υποβάλλονται στο θέαμα και την διαδικασία της ζητιανιάς?



Μία είναι η λύση για να μην πλημμυρίσουμε με γύφτους αντί για τουρίστες. Με το που κατεβαίνουν στο λιμάνι να παίρνουν και τον δρόμο της επιστροφής! Το λιμενικό μπορεί να αναλάβει αυτήν την ευθύνη με μηδενικό κόστος για τον Δήμο. Η πολιτική βούληση από τον Δήμο να υπάρχει και όλα γίνονται...και το νησάκι μας ξαναγίνεται κούκλα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου