Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Το ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΔΥΝΑΤΟ για την Μύκονο!

Τελικά τι θέλουμε? Να φύγει σώνει και καλά ο κακός Μέγας ή να διοικήσουν την Μύκονο καθαροί Μυκονιάτες που θα ασκήσουν όσο το δυνατόν πιο σωστή και δίκαιη διοίκηση χωρίς να τους ενδιαφέρει η επανεκλογή τους?

!Έλλειμμα σοβαρότητας η πρόταση της Κ.Ε.Πο.Μ.!

Η Κ.Ε.Πο.Μ. με την πρόταση ενιαίου ψηφοδελτίου που έκανε στους άλλους συνδυασμούς και τους δύο ανεξάρτητους συμβούλους από την συμπολίτευση δείχνει ότι μέγιστο μέλημά της είναι να γλιτώσει η Μύκονος από την κακοδιοίκηση, το ρεζίλι και την ξεφτίλα που μας έχει φέρει η Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια κι όχι το πώς θα μπορέσει να διοικηθεί ο τόπος την επόμενη των εκλογών αποφασιστικά και με γνώμονα το συμφέρον του τόπου.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση σχετικά με την πρόταση συνεργασίας που κατατέθηκε στις υπόλοιπες παρατάξεις και στρατόπεδα αναφέρει ότι

"Οι τρεις συνδυασμοί και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, θα διατηρούσαν την αυτονομία τους πλην όμως για τα 3,5 χρόνια της επόμενης δημαρχίας θα συγκροτούσαν κοινό μετωπικό συνδυασμό ο οποίος σκοπό θα είχε να διοικήσει το νησί της Μυκόνου. Η συνεργασία θα γινόταν στη βάση μίνιμουμ, από κοινού, συμφωνημένου προγράμματος. Ο άμεσος στόχος ήταν η αλλαγή και η ουσιαστική απαλλαγή από τον μηχανισμό της σημερινής δημοτικής Αρχής και η διεκπεραίωση μιας σειράς προβλημάτων του νησιού άμεσης προτεραιότητας."
Η Μύκονος έχει ανάγκη να γίνει το μάξιμουμ δυνατό στο λιγότερο δυνατό χρόνο..να φτιάξουμε την εικόνα της Χώρας σε μια μέρα μέσα αν είναι δυνατόν...να γίνουν άμεσα αθλητικές υποδομές..να αποφασίσουμε συλλογικά για το ποιο θέλουμε να είναι το τουριστικό μέλλον της Μυκόνου...

Η Μύκονος έχει ανάγκη να μπει το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο, να κοπούν τα πάρε δώσε του Δήμου με επιχειρηματίες και να παύσει η ευνοϊκή μεταχείριση ορισμένων εις βάρος κάποιων άλλων, που στο κάτω-κάτω κι αυτοί Μυκονιάτες είναι και πρέπει να δουλέψουν κι αυτοί. Να τελειώσουν αυτές οι πρακτικές που χωρίζουν τους Μυκονιάτες σε «δικούς μας και εχθρούς μας» και να τυγχάνουν όλοι οι Μυκονιάτες ισότιμης μεταχείρισης.

Αυτές οι ρήξεις με ανθρώπους που έχουν καλομάθει στην ευνοϊκή μεταχείριση, μεταξύ αυτών κι ο γράφων, έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό. Δεν έχουμε περιθώριο για πολιτικούς πειραματισμούς, πρέπει απαραίτητα να διοικήσουν άνθρωποι που θα κάνουν τομές, θα έρθουν σε ρήξη με πρόσωπα και νοσηρές νοοτροπίες και το μοναδικό τους κίνητρο θα είναι πώς να κάνουν το σωστό κι ας μην ξαναβγούνε ποτέ ούτε σύμβουλοι.

Πώς θα γίνουν αυτά όταν στόχος είναι να διοικηθεί η Μύκονος σε μίνιμουμ βάση για 3,5 ολόκληρα χρόνια??? Θα κάνουμε επιλογές ποιά προβλήματα του νησιού θα λύσουμε στα 3,5 χρόνια και ποιά θα πάρουν σειρά για μετά?? Είναι σοβαρή μια τέτοια πρόταση?? Το νησί μας είναι ένα, τα προβλήματα αντιμετωπίζονται στο σύνολό τους κι όχι αποσπασματικά και ξέχωρα το ένα από το άλλο, ούτε μπορούμε να παγώσουμε τις εξελίξεις και να αναβάλλουμε την λύση ορισμένων προβλημάτων για την επόμενη θητεία! Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα και δεν θα έπρεπε καν να συζητιούνται μεταξύ ανθρώπων που θέλουν το καλό του τόπου και διεκδικούν την εμπιστοσύνη μας!

!Μη αναστρέψιμο το κλίμα εναντίον της Δημοτικής Αρχής!

Ο φόβος, η ανησυχία, ότι μπορεί ξαναβγεί ο Μέγας και τότε ουέ κι αλλίμονό μας πρέπει να ξεπεραστεί! Ας κάνουν ότι θέλουν, ας λαδώσουν, ας δωροδοκήσουν, ας κάνουν ρουσφέτια, ας προσλάβουν άλλα εκατό άτομα προσωπικό για τον Δήμο την τελευταία στιγμή, ας απειλήσουν κι ας εκβιάσουν όσο θέλουν...οι Μυκονιάτες δεν σκέφτονται το ίδιο με το 1990, ούτε καν το ίδιο με το 2002 και το 2006. Οι εξελίξεις είναι πάνω από τις πολιτικές δυνάμεις του μέγα, του κορνίβα και των υπολοίπων για να αντιστρέψουν το κλίμα εναντίον τους. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα σήμερα για αυτούς από ότι ήταν το 2006! Μη αναστρέψιμα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου