Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Απίστευτοι εκβιασμοί και εκφοβισμοί της Δημοτικής Αρχής στους δικαιούχους δημοτικούς υπαλλήλους

Τα χρήματα που με τελεσίδκη απόφαση τους εκδικάστηκαν το 2008, κινδυνέυουν να χάσουν οι υπάλληλοι του Δήμου Μυκόνου που κατόπιν εκβιασμών και απειλών υπέγραψαν το έγγραφο που τους παρουσίασαν ο Δήμαρχος κ. Μέγας, ο Αντιδήμαρχος κ. Βαμβακούρης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σκαγιάς.

Την Κυριακή 22 Μαϊου κάλεσαν όσους δικαιούχους μπόρεσαν να βρουν, προκειμένου να υπογράψουν έναν διακανονισμό με τον Δήμαρχο με τον οποίο ουσιαστικά δηλώνουν ότι συμφωνούν να εισπράξουν τα οφειλόμενα ποσά σε 4 δόσεις μέχρι τον Νοέμβριο του 2012. Ωστόσο, από ότι μάθαμε, αυτός ο διακανονισμός δεν δεσμεύει πουθενά τον Δήμαρχο ή την Δημοτική Αρχή ότι θα αποπληρώσει τα οφειλόμενα ποσά αφού το έγγραφο δεν υπογράφεται από τον Δήμαρχο.  Ουσιαστικά λοιπόν, υπογράφοντας αυτό το κείμενο, ο κάθε δικαιούχος χάνει το διακίωμα να διεκδικήσει τα χρήματα που με τελεσίδικη απόφαση δικαιούται να εισπράξει από τον Δήμο Μυκόνου σε περίπτωση που ο Δήμαρχος αποφασίσει να μην του τα δώσει.

Ακούσαμε μαλιστα ότι προκειμένου να καταφέρουν κάποιους υπαλλήλους να υπογράψουν αυτό το έγγραφο, άλλους τους απείλησαν ότι αν δεν υπογράψουν δεν θα τους ξαναπάρουν να δουλέψουν στο Δήμο, άλλους τους καλόπιασαν ότι αν υπογράψουν θα τους ξαναπάρουν χαριστικά για να βγουν στην σύνταξη και σε άλλους άσκησαν ψυχολογική πίεση για να υπογράψουν γιατί τους είχαν διευκολύνει σε άλλη περίπτωση.


Το θέμα είναι ότι οι υπάλληλοι δεν είναι μεγιστάνες ούτε έχουν την οικονομική άνεση να στερηθούν αυτά τα χρήματα που ο Δήμος υποχρεούται να τους δώσει. Δεν μπορείς να παίζεις τέτοια παιχνίδια εν μέσω τέτοιας οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί στην χώρα μας. Το 2012 μπορεί ο Δήμος Μυκόνου να έχει χρεωκοπήσει με τον ρυθμό που ξοδεύει, μπορεί η χώρα να έχει διαλυθεί, μπορεί γενικά να συμβούν πολλά πράγματα που δεν θα επιτρέψουν αυτούς τους ανθρώπους να χαρούν αυτά τα χρήματα που διεκδικούν. Ήδη μία από τους δικαιούχους δεν είναι πια στην ζωή, άλλοι δικαιούχοι είναι βαριά άρρωστοι και κανείς δεν γνωρίζει τι του ξεμερώνει αύριο. Για ποιόν λόγο αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν πίσω σε έναν δήμο που ξοδεύει αλόγιστα και δεν κοιτάζει τους ίδιους του τους υπαλλήλους??

Ο εκβιασμός "θες δουλειά? αν ναι, τότε υπέγραψε την παραίτηση σου από τα οφειλόμενα" είναι απαράδεκτος από ανθρώπους που διαχειρίζονται έναν Δήμο που βγάζει τα τρελά εκατομμύρια κάθε χρόνο, που σπαταλούν αλόγιστα τις εισφορές όλων μας (δείτε τις αποφάσεις στο diavgeia.gov.gr) και που δεν φροντίζουν να είναι ο Δήμος μας νοικοκυρεμένος οικονομικά αλλά το πώς θα φάνε τα χρήματα των εργαζομένων! 

ΣΗΜ 1: Διατηρώ κάθε επιφύλαξη για τα ακριβή ποσά που αναγράφονται στην παρούσα ανάρτηση, καθώς μπορεί να τα θυμάμαι λάθος.

ΣΗΜ 2:
Με τελεσίδκη απόφαση του 2008 ο Δήμος Μυκόνου υποχρεούται να αποζημιώσει 67 δικαιούχους υπαλλήλους του Δήμου με το συνολικό ποσό των 465.000 ευρώ περίπου χωρίς να υπολογίζονται οι τόκοι υπερημερίας (καθυστέρηση πληρωμής).

Μέχρι σήμερα ο Δήμος έχει πληρώσει τους υπαλλήλους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου 44.700 ευρώ, εξοφλώντας τους όλο το οφειλόμενο ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου