Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Χαμός με τα ηλεκτρικά αυτοκινήτα στην Νορβηγία...εδώ τι κάνουμε???

Έχει τύχει ποτέ να διαβάσεις ή να ακούσεις μία είδηση και να πεις "τι ωραία να συνέβαινε και στην Μύκονο αυτό" ή να σκεφτείς ότι θα ήθελες να έχεις αυτήν την επιλογή και εδώ???

Κάτι τέτοιο σκέφτηκα κι εγώ όταν διάβασα ότι το Όσλο μεταβάλλεται σε "πόλη-υπόδειγμα καθαρής ενέργειας καθώς οι Νορβηγοί έχουν τρελαθεί με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα".

Σήμερα αυτή η τρέλα έχει προχωρήσει τόσο που το Όσλο θεωρείται η παγκόσμια "πρωτεύουσα" της Ευρώπης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Κι εγώ λοιπόν θέλω να μπορώ να κινούμαι στην πόλη μου χωρίς να έχω ανάγκη να βάζω βενζίνη κάθε τρεις και λίγο, χωρίς να ρυπαίνω και χωρίς να αδειάζω την τσέπη μου!

Διαβάστε παρακάτω τι συμβαίνει στην Νορβηγία κι αναρωτηθείτε πόσο πίσω είμαστε και γιατί δεν έχουμε κι εμείς λεκτρικά αυτοκίνητα.


"Υπάρχουν περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατά κεφαλήν εδώ απ' ότι σε οποιαδήποτε άλλη πρωτεύουσα του κόσμου" δήλωσε ο Rune Haaland, επικεφαλής του Συνδέσμου χρηστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων Norstart, καθώς στέκεται σε κεντρικό πάρκινγκ της πόλης που αφορά μόνον ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Περίπου 4.000 μικρά, καθαρά και αθόρυβα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους της Νορβηγίας, κυρίως των πόλεων, και ο αριθμός τους αυξάνι καθώς νέα μοντέλα έρχονται στην αγορά.
Η Νορβηγία έχει θέσει τον φιλόδοξο στόχο όσον αφορά την κλιματική αλλαγή να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 30% ως το 2020.

"Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πολύ σημαντικό εργαλείο για τον σκοπό αυτό, γνωρίζοντας πως το 40% των εκπομπών μας προέρχονται από τον κλάδο μεταφορών και 60% αυτών προέρχονται από τις οδικές μεταφορές" δήλωσε στο AFP ο υπουργός μεταφορών Magnhild Meltveit .
Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις ο σημερινός αριθμός ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας της επιτρέπει να εξοικονομεί γύρω στους 6.000 τόννους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Πηγή:http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=274227 

1 σχόλιο:

  1. H τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι αναξιόπιστη!Καταρχάς,σκέψου μόνο πως παράγεται το ρέυμα αρα δεν είναι και τοσο ''πράσινη'' ενέργεια η πιο καλή εναλλακτική ενέργεια αυτή τη στιγμή είναι τα αυτοκίνητα με τεχνολογία υδρογόνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή