Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Κριτική και Πρόταση - Κατάργηση των ιδιωτικών θέσεων στους Κάτω Μύλους


ΘΕΜΑ: Κατάργηση των ιδιωτικών θέσεων στους Κάτω Μύλους


Θεωρούμε ότι οι Κάτω Μύλοι πρέπει να είναι ένα αξιοθέατο κι όχι ένα μείγμα χώρου στάθμευσης και σκουπιδότοπου. Δυστυχώς, μέχρι ο Δήμος Μυκόνου να κατορθώσει να παράσχει σε κατοίκους και επισκέπτες επαρκή πρόσβαση στην Χώρα της Μυκόνου και να προστατεύσει κατάλληλα την περιοχή, ο χώρος θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης και πρόσβασης στο κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε κατάφορη αδικία όλοι μας να ανταγωνιζόμαστε για μία θέση στάθμευσης στους Μύλους και ορισμένοι συμπολίτες μας να έχουν εξασφαλισμένες θέσεις, επεμβαίνοντας μάλιστα στον χώρο με την προσθήκη κολώνων και αλυσίδων σαν να είναι ο χώρος ιδιοκτησία τους, λες και τους ανήκει. 


Προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση και των εφτά (7) ιδιωτικών θέσεων, καταργώντας κι αυτές ακόμα της ΔΕΗ και του Δήμου, βγάζοντας τα κολωνάκια και τις αλυσίδες που ιδιωτικοποιούν την στάθμευση στους Κάτω Μύλους και δημιουργούν ιδιωτική ιδιοκτησία σε έναν αρχαιολογικό χώρο κι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του νησιού μας.

Τόσο ο Δήμος όσο και η ΔΕΗ μπορούν να κατοχυρώσουν 2 θέσεις στάθμευσης σε άλλα σημεία της Χώρας που και λιγότερο προκλητικό θα είναι και δεν θα το κάνουν με τέτοιο αντιαισθητικό τρόπο. Οι υπόλοιποι 5 να συνηθίσουν με την ιδέα ότι δεν μετράνε περισσότερο από τους άλλους και δεν έχουν παραπάνω δικαιώματα από κανέναν μας. 

1 σχόλιο:

  1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (ΠΡΟΣ ΥΟ ΠΑΡΟΝ ) ΛΥΣΗ Φ. ΜΕΝΑΡΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή