Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Επιτροπή Αισθητικής του Δήμου: Λύση για την προστασία της παραδοσιακής Μυκόνου ή ο Νέος μηχανισμός ψηφοθηρίας και νομιμοποίησης των κραυγαλέων παρεμβάσεων???


Η  Επιτροπή Αισθητικής είναι εδώ κι εμείς περιμένουμε τις ενέργειές τις για την εφαρμογή των κανονισμών που προστατεύουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα του παλαιού οικισμού της πόλεως της Μυκόνου.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο, ότι η σύνθεση των ατόμων που αποτελούν αυτήν την Επιτροπή σε  συνδυασμό με τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό της μείζονος μειοψηφίας του συνδυασμού "Μύκονος-Επόμενη Μέρα" από αυτήν, δημιουργεί έντονη ανησυχία όσον αφορά το ρόλο που θα επιτελέσει τελικά αυτή η επιτροπή.

Με την συμμετοχή ατόμων από τον συνδυαμό "Μύκονος-Επόμενη Μέρα" ήταν δεδομένο ότι θα υπήρχε μία συνεχής "ενόχληση" στους προεδρεύοντες την Επιτροπή για έλεγχο των παραποιήσεων που αλλοιώνουν τον παραδοσιασκό χαρακτήρα του οικισμού και την αποκατάσταση αυτών.

Τώρα η μόνη είδους εγγύηση που έχουμε για τον ρόλο αυτής της Επιτροπής, είναι ότι οι δικοί τους θα την βγάζουν καθαρή έχοντας διαπράξει τις πιο κραυγαλέες παρεμβάσεις, ενώ για να φανεί ότι η Επιτροπή παράγει έργο, ενδεχομένως να δούμε να μπαίνουν στο στόχαστρο άνθρωποι που διαπράττουν αμφίβολης ή μικρής σημασίας παρεμβάσεις, έτσι για να λένε ότι κάτι κάνουν.

Τέλος, γνωρίζοντας πώς λειτουργεί τον άψογο ψηφοθηρικό μηχανισμό του η ομάδα ανθρώπων που διοικεί τον Δήμο μας τόσα χρόνια, θα μείνω έκπληκτος αν δεν γίνει απόπειρα αυτή η Επιτροπή να χρησιμοποιηθεί για να εγκλωβιστούν σε αυτόν τον μηχανισμό κι άλλοι συμπατριώτες μας.

Εδώ θα χρειαστεί πρώτα από όλα να είμαστε εμείς σωστοί προστατεύοντας εμείς οι ίδιοι τον παραδοσιακό χαρακτήρα του οικισμού μας και κατά δεύτερον να έχουμε το σθένος να καταγγείλουμε όσους αποπειραθούν να εκβιάσουν καταστηματάρχες έναντι χρηματισμού ώστε π.χ. να αποφύγουν κάποιο πρόστιμο..

4 σχόλια:

  1. Τι βλακείες είναι αυτά που γράφεις;
    Πως προεξοφλείς οτι μόνο η αντιπολίτευση είναι εν δυνάμει "φρένο" στις παρανομίες;
    Πως είναι δυνατόν να προαναγγέλεις εκβιασμούς από αιρετούς που εξέλεξαν οι Μυκονιάτες;
    Αυτά δεν είναι μόνο επιπολαιότητες ενός ανόητου νεαρού, είναι σοβαρά παραπτώματα και καλό θα είναι να ζητήσεις συγνώμη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε, προφανώς ζεις σε έναν κόσμο όπου η συμπολίτευση είναι μία ομάδα ανθρώπων που κοπιάζουν για το κοινό καλό, γνωστοί για την ηθική τους και το υψηλό αίσθημα ευθύνης και δικαίου που τους διακατέχει. Κατανοητό.

    Σε εμενα ποιός θα ζητήσει συγγνώμη που δεν είχα ποτέ κλειστό γήπεδο να αθληθώ παρά έτρεχα στα διαλυμένα γήπεδα με αέρα, κρύο και βροχή γιατι δεν μου άρεσαν οι καφετέριες και είχα και τους προπονητές των μπασκετικών ομάδων να με διώχνουν για να κάνουν προπόνηση??

    Σε εμένα ποιός θα ζητήσει συγγνώμη που οι παραλίες που μεγάλωσα δεν υπάρχουν πια όπως τις γνώρισα και έχουν καταπατηθεί ανελέητα??

    Σε εμένα και όλους τους Μυκονιάτες ποιός θα ζητήσει συγγνώμη που με το κάψιμο των σκουπιδιών με οδηγούν σε αργό θάνατο καθημερινά δηλητηριάζωντας τον αέρα που αναπνέω και την γη που με τρέφει???

    Τα σοβαρά παραπτώματα αναζήτησέ τα αλλού, όπως στο οικονομικό σκάνδαλο, στην καταπάτηση μνημείων και πλατειών, στον εκβιασμό για την μη επιβολή προστίμων οικοδομικών παραβάσεων κτλ.

    Αν κάποιος αιρετός θίχτηκε με το κείμενο που έγραψα, ας μου ζητήσει ο ίδιος το λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ mykonensis όλα αυτά που αναφέρεις δεν έχουν πλήξει μόνο εσένα αλά πιστεύω ότι έχουν πλήξει και τις 2 τελευταίες γεννέες της νεολαίας της Μυκόνου , όλα αυτά που προαναφέρεις είναι πληγές από το παρελθόν μη ρίχνεις λοιπόν τις ευθύνες μόνο στην τρέχουσα δημοτική αρχή , ρίξε και κάτι σε όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές αλλά νομίζω οτι θα σου είναι δύσκολο γιατί έχω καταλάβει ότι κλίνεις πρός τα εκεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορω με το υφος γραφης του πρωτου ανωνυμου( γιατι ανωνυμος αραγε πραγμα που δειχνει δειλια )! Ας μας εξηγησει λοιπον ο κυριος ανωνυμος τα τελευταια 20 χρονια ποιος διαχειριζεται τα κοινα? Ας απαντησω εγω , οι ιδιοι και ιδιοι, το οτι μπηκαν στον δημο και καποιοι νεοι δεν μου λει κατι,διοτι αυτοι που αποφασιζουν ειναι οι ιδιοι και αν υπαρχει αντιρηση ασ εχει το θαρρος ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ να τοποθετηθει και φυσικα με καλυτερο υφος! Φ.Μεναρδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή