Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κριτική και Πρόταση - Φωτισμός των περιοχών Σκαλάδο και Καλαμοπόδι


ΘΕΜΑ: Πρόταση ηλεκτροφωτισμού του δρόμου προς Καλαμοπόδι (Paradise)


Το καλοκαίρι και ειδικότερα την νύχτα, ο δρόμος[1] για το Καλαμοπόδι μετατρέπεται στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Μυκόνου από όπου περνούν καθημερινά χιλιάδες τουρίστες.
Στον δρόμο αυτόν σημειώνονται πάρα πολλά ατυχήματα, αφού είναι μονίμως σε πολύ κακή κατάσταση με δεκάδες μικρές και μεγάλες λακκούβες, έχει πολλές απότομες κι επικίνδυνες στροφές, ενώ σε κάποια κομμάτια του είναι εντελώς σκοτεινός αφού απουσιάζουν κολόνες της ΔΕΗ.
Θεωρούμε ότι λόγω της επικινδυνότητάς του, αυτός ο δρόμος πρέπει να παρέχει τον μέγιστο δυνατό φωτισμό ως το απλούστερο και βασικότερο μέτρο πρόληψης ατυχημάτων.
Ο φωτισμός που υπάρχει σήμερα είναι ανεπαρκής για τους κατοίκους των περιοχών, πόσω μάλλον για τις χιλιάδες των μεθυσμένων τουριστών που περνούν κάθε νύχτα από εκεί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο κομμάτια στον δρόμο αυτό που χρειάζονται άμεσα ηλεκτροφωτισμό.
Στο πρώτο, όπως πηγαίνουμε από το Σκαλάδο (Φωτό 1) για το Καλαμοπόδι, σε μία απόσταση περίπου 400 μέτρων, από τον παράδρομο στα αριστερά που οδηγεί στον Ομβροδέκτη, μέχρι το «Μύκονος Market» (Φωτό 2), δεν υπάρχει ούτε μία κολόνα της ΔΕΗ και ο δρόμος είναι εντελώς σκοτεινός.
     
Στο δεύτερο κομμάτι, από την διχάλα που η μία οδηγεί Καλαμοπόδι και η άλλη Αγία Άννα (Παράγκας) (Φωτό 3), μέχρι το τέλος του δρόμου στην στάση λεωφορείων της παραλίας Καλαμοπόδι (Φωτό 4), μία απόσταση περίπου 600 μέτρα που έχει ίσως τα πιο επικίνδυνα σημεία όλου του δρόμου για το Καλαμοπόδι, υπάρχουν όλες κι όλες δύο κολόνες της ΔΕΗ.   

Ως εκ τούτου, προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει και να προχωρήσει στον άμεσο φωτισμό των δύο αυτών ξεχωριστών κομματιών επί του δρόμου για το Καλαμοπόδι, είτε με την εγκατάσταση νέων κολώνων της ΔΕΗ, είτε με την τοποθέτηση προβολέων που θα συνδέονται με τις ήδη υπάρχουσες κολώνες. Επιπλέον προτείνουμε οι αποστάσεις των υποδομών φωτισμού που θα τοποθετηθούν να είναι τέτοιες έτσι ώστε να φωτιστεί επαρκώς ο δρόμος και να λυθεί το πρόβλημα.



[1] Αναφέρεται στο σημείο από την στροφή για Καλαμοπόδι και Παράγκα (απέναντι από Alpha Bank), μέχρι την στάση λεωφορείων στην παραλία Καλαμοπόδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου